Yapton in het nieuws

Steeds minder leden: Bronckhorster badmintonners bundelen krachten

Yapton werd genoemd in een artikel van de gelderlander. Dit artikel gaat over de samenwerking met andere badminton verenigingen. Lees het hier.


Vier badmintonclubs uit Berkelland slaan handen ineen: ‘Overleven kan alleen samen’

Yapton stond in de Tubantia met een artikel over de samenwerking met andere badminton verenigingen. Lees het hier.


Samenwerking Badmintonverenigingen

Afgelopen woensdag is de officiële aftrap geweest van de unieke samenwerking tussen de badmintonverenigingen van Berkelland en Oost Gelre. Om 19 uur stonden de jeugdspelers klaar voor de eerste gezamenlijke training onder leiding van trainer Elles Horsselenberg. Aansluitend konden ook de senioren om 20 uur starten met hun eerste seizoenstraining . De enthousiaste groep moest wel even doorbijten bij de eerste conditie- en krachttrainingen maar de spelers en speelsters van BC Yapton, BC Babo, BV Dynamo en BV Grol hebben samen hun beste been (ook letterlijk op instructie van Elles) voorgezet. De 'kop is eraf'. Vanaf nu zal elke week op de woensdagen, om-en-om in Groenlo en Eibergen, samen worden getraind om de techniek en het wedstrijdspel te verbeteren zodat met de ook gezamenlijk gevormde competitieteams gestreden kan worden voor goede resultaten.


Zware start

Zondag 30 september was de start van het DT-competitieseizoen 2018-2019 voor de spelers van BC Yapton in Dinxperlo. Ook de Dynamic Tennis afdeling presenteerde zich in het nieuwe clubtenue, mogelijk gemaakt door Henny Steinkamp Elektrotechniek. BC Yapton komt dit jaar maar met 1 team uit, 2 jonge spelers kregen het helaas niet meer gepast in hun kalender en moesten daarom afhaken. De poule-indeling van de eerste speeldag bleek te zwaar voor Yapton 1. In een dubbele competitie werden alle 4 de wedstrijden verloren, met degradatie naar de lagere poule tot gevolg. Op 21 oktober is de volgende competitieronde in Winterswijk, een nieuwe kans om punten te vergaren.


Yapton kampioen

Op 15 april j.l. was de laatste wedstrijddag van de Dynamic Tennis Regio-competitie Oost-Nederland 2017/2018, gespeeld in Dinxperlo. Nu ging het om de prijzen. In elke poule konden meerdere teams nog kampioen worden. In de C-poule was Yapton 1 oppermachtig en won alle 4 de wedstrijden overtuigend. Hierdoor een terechte kampioen van de C-poule. Yapton 2 stond bij het begin van deze laatste serie wedstrijden op een 1e plaats in de tussenstand. Het begin was goed met 2x winst maar het vervolg verliep stroever met 2x verlies. Uiteindelijk werd Ruurlo 1 poule-winnaar met een voorsprong van 1 punt op Yapton 2. De kampioenen Jasper en Marijke werden gehuldigd met een welverdiende trofee.


Kom kennismaken met badminton bij BC Yapton

Voor BC Yapton uit Eibergen is het seizoen 2018-2019 weer begonnen. De badmintonners en DynamicTennissers presenteren zich in de wedstrijden vanaf nu in een geheel nieuw clubtenue. Het is mede mogelijk gemaakt door trouwe verenigingssponsor Henny Steinkamp Installatietechniek en vorige week maandag officieel gepresenteerd. In de badmintoncompetitie komt het mix-team van Yapton dit keer landelijk uit in de 8e divisie afdeling 6. De DynamicTennissers van Yapton spelen ook dit jaar weer de Regio Competitie Oost Gelderland.

BC Yapton doet ook dit jaar weer mee met ProbeerBadminton.nu, een gezamenlijke actie van 18 badmintonverenigingen in de Achterhoek en de Liemers. Hierbij kan jong en oud in 10 proeflessen kennis maken met de sport en worden de basisslagen en spelregels geleerd. De kosten hiervoor zijn slechts €25. Op de website www.probeerbadminton.nu is te zien welke verenigingen allemaal deelnemen en op welke dagen proeflessen worden aangeboden. Zo kan iedereen een passende dag/avond en locatie vinden. Inschrijven voor de proeflessen kan via de website.


Zware start van nieuw seizoen

Afgelopen vrijdag moesten de badmintonners van BC Yapton in de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen aangetreden tegen HBC uit Hengelo. Met sterk spel van beide kanten in de enkels en dames- en herendubbels ging de strijd gelijk op. De punten werden evenredig verdeeld met een tussenstand van 3-3 als resultaat. In de beide mix-partijen moest, helaas mede door een blessure, de winst toch aan Hengelo worden gelaten. De wedstrijd werd afgesloten met een 3-5 nederlaag voor de Eibergenaren. LBC ‘72 uit Lichtenvoorde is de volgende tegenstander op vrijdag 19 oktober.


Goed spel Yapton

Zondag stond er weer een competitieronde voor de twee Dynamic Tennis teams van BC Yapton in het schema. In de 'eigen' Pickerhal stonden 4 wedstrijden op het formulier voor Yapton 1. Daarin konden door prima spel 6 van de 8 punten worden binnen gehaald met een tweede plek in de poule als resultaat. Yapton 2 moest 3 duels afwerken in de serie en was daarin ook goed op dreef. 5 van de 6 punten werden gescoord en daarmee werd de poule gewonnen. De laatste competitieronde is 14 april aanstaande in Dinxperlo en dan zal de eindstand in de diverse poules bekend worden.


Goede start Yapton

Na een succesvol verlopen regiocompetitie 2017/2018 van zowel het mixed-team als het heren-team van BC Yapton, beiden behaalden een uitstekende tweede plaats in de eindrangschikking, is afgelopen week de aansluitende voorjaarscompetitie gestart. Het Eibergse team komt daarin uit in de 4e klasse afd. 3 en moest afgelopen donderdag in Doesburg aantreden tegen de plaatselijke BC. Bij een tussenstand van 1-1 na de heren- en damesdubbel werd er toch nog een tandje bij gezet en konden 3 van de 4 mixed-dubbel partijen worden in het voordeel worden beslist. En prima 2-4 winst als start van de nieuwe serie. BC Didam is de tegenstander in de eerstvolgende thuiswedstrijd.


(Bijna) einde seizoen '17-'18

De laatste loodjes van de Regiocompetitie zijn aangebroken voor de mannen en het mixed-team van BC Yapton. Afgelopen week stonden er drie thuiswedstrijden op het programma. De mannen speelden maandag en vrijdag de laatste twee duels in hun serie tegen BC Rianto en BC Eefde. Alle twee moesten worden gewonnen om nog kans te maken op het kampioenschap. Met 8-0 en 7-1 werd het maximale gedaan maar dat bleek niet voldoende. BC IJsselstad eindigt met een voorsprong van 7 punten bovenaan. Het mixed-team trad maandag aan tegen ELO United 8 uit Hengelo in de voorlaatste wedstrijd in hun serie. Met een 1-3 achterstand na de enkels werden de dubbels gestart. Daarin kon de stand alsnog worden rechtgetrokken tot een 4-4 gelijk spel. De tweede plek in de tussenstand is nog steeds vast in handen. Bij het ter perse gaan was de stand van de laatste mix-wedstrijd van maandag tegen ELO United 7 nog niet bekend.