Yapton in het nieuws
Zware start
Zondag 30 september was de start van het DT-competitieseizoen 2018-2019 voor de spelers van BC Yapton in Dinxperlo. Ook de Dynamic Tennis afdeling presenteerde zich in het nieuwe clubtenue, mogelijk gemaakt door Henny Steinkamp Elektrotechniek. BC Yapton komt dit jaar maar met 1 team uit, 2 jonge spelers kregen het helaas niet meer gepast in hun kalender en moesten daarom afhaken. De poule-indeling van de eerste speeldag bleek te zwaar voor Yapton 1. In een dubbele competitie werden alle 4 de wedstrijden verloren, met degradatie naar de lagere poule tot gevolg. Op 21 oktober is de volgende competitieronde in Winterswijk, een nieuwe kans om punten te vergaren.
Yapton kampioen
Op 15 april j.l. was de laatste wedstrijddag van de Dynamic Tennis Regio-competitie Oost-Nederland 2017/2018, gespeeld in Dinxperlo. Nu ging het om de prijzen. In elke poule konden meerdere teams nog kampioen worden. In de C-poule was Yapton 1 oppermachtig en won alle 4 de wedstrijden overtuigend. Hierdoor een terechte kampioen van de C-poule. Yapton 2 stond bij het begin van deze laatste serie wedstrijden op een 1e plaats in de tussenstand. Het begin was goed met 2x winst maar het vervolg verliep stroever met 2x verlies. Uiteindelijk werd Ruurlo 1 poule-winnaar met een voorsprong van 1 punt op Yapton 2. De kampioenen Jasper en Marijke werden gehuldigd met een welverdiende trofee.
yaptonKampioen
Kom kennismaken met badminton bij BC Yapton
Voor BC Yapton uit Eibergen is het seizoen 2018-2019 weer begonnen. De badmintonners en DynamicTennissers presenteren zich in de wedstrijden vanaf nu in een geheel nieuw clubtenue. Het is mede mogelijk gemaakt door trouwe verenigingssponsor Henny Steinkamp Installatietechniek en vorige week maandag officieel gepresenteerd. In de badmintoncompetitie komt het mix-team van Yapton dit keer landelijk uit in de 8e divisie afdeling 6. De DynamicTennissers van Yapton spelen ook dit jaar weer de Regio Competitie Oost Gelderland.

BC Yapton doet ook dit jaar weer mee met ProbeerBadminton.nu, een gezamenlijke actie van 18 badmintonverenigingen in de Achterhoek en de Liemers. Hierbij kan jong en oud in 10 proeflessen kennis maken met de sport en worden de basisslagen en spelregels geleerd. De kosten hiervoor zijn slechts €25. Op de website www.probeerbadminton.nu is te zien welke verenigingen allemaal deelnemen en op welke dagen proeflessen worden aangeboden. Zo kan iedereen een passende dag/avond en locatie vinden. Inschrijven voor de proeflessen kan via de website.
probeerBadminton
Zware start van nieuw seizoen
Afgelopen vrijdag moesten de badmintonners van BC Yapton in de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen aangetreden tegen HBC uit Hengelo. Met sterk spel van beide kanten in de enkels en dames- en herendubbels ging de strijd gelijk op. De punten werden evenredig verdeeld met een tussenstand van 3-3 als resultaat. In de beide mix-partijen moest, helaas mede door een blessure, de winst toch aan Hengelo worden gelaten. De wedstrijd werd afgesloten met een 3-5 nederlaag voor de Eibergenaren. LBC ‘72 uit Lichtenvoorde is de volgende tegenstander op vrijdag 19 oktober.
Goed spel Yapton
Zondag stond er weer een competitieronde voor de twee Dynamic Tennis teams van BC Yapton in het schema. In de 'eigen' Pickerhal stonden 4 wedstrijden op het formulier voor Yapton 1. Daarin konden door prima spel 6 van de 8 punten worden binnen gehaald met een tweede plek in de poule als resultaat. Yapton 2 moest 3 duels afwerken in de serie en was daarin ook goed op dreef. 5 van de 6 punten werden gescoord en daarmee werd de poule gewonnen. De laatste competitieronde is 14 april aanstaande in Dinxperlo en dan zal de eindstand in de diverse poules bekend worden.
Goede start Yapton
Na een succesvol verlopen regiocompetitie 2017/2018 van zowel het mixed-team als het heren-team van BC Yapton, beiden behaalden een uitstekende tweede plaats in de eindrangschikking, is afgelopen week de aansluitende voorjaarscompetitie gestart. Het Eibergse team komt daarin uit in de 4e klasse afd. 3 en moest afgelopen donderdag in Doesburg aantreden tegen de plaatselijke BC. Bij een tussenstand van 1-1 na de heren- en damesdubbel werd er toch nog een tandje bij gezet en konden 3 van de 4 mixed-dubbel partijen worden in het voordeel worden beslist. En prima 2-4 winst als start van de nieuwe serie. BC Didam is de tegenstander in de eerstvolgende thuiswedstrijd.
(Bijna) einde seizoen '17-'18
De laatste loodjes van de Regiocompetitie zijn aangebroken voor de mannen en het mixed-team van BC Yapton. Afgelopen week stonden er drie thuiswedstrijden op het programma. De mannen speelden maandag en vrijdag de laatste twee duels in hun serie tegen BC Rianto en BC Eefde. Alle twee moesten worden gewonnen om nog kans te maken op het kampioenschap. Met 8-0 en 7-1 werd het maximale gedaan maar dat bleek niet voldoende. BC IJsselstad eindigt met een voorsprong van 7 punten bovenaan. Het mixed-team trad maandag aan tegen ELO United 8 uit Hengelo in de voorlaatste wedstrijd in hun serie. Met een 1-3 achterstand na de enkels werden de dubbels gestart. Daarin kon de stand alsnog worden rechtgetrokken tot een 4-4 gelijk spel. De tweede plek in de tussenstand is nog steeds vast in handen. Bij het ter perse gaan was de stand van de laatste mix-wedstrijd van maandag tegen ELO United 7 nog niet bekend.
Sterke winst in Enschede
Valentijnsdag zorgde ook bij BC Yapton voor een lach op het gezicht. In Enschede moest worden gespeeld tegen BC Orion. Overtuigend werd met 1-7 gewonnen waarbij maar 1 enkel-partij aan de Enschedeërs moest worden gelaten. Met nog één wedstrijd in de competitie te gaan tegen ELO United is koploper BC Union uit Goor jammer genoeg niet meer te achterhalen, Bij winst blijft de tweede plaats haalbaar.
Wisselende resultaten DT Eibergen
De Dynamic Tennissers van BC Yapton moesten zondagmorgen vroeg aantreden in Winterswijk voor de Regiocompetitie Oost van de DTBN. Met het en der wat kleine blessures in de gelederen moest het team Yapton 1 haar plek verdedigen in de poule. Tegen 4 teams uit Lichtenvoorde en Winterswijk kon slechts 1 van de 8 wedstrijdpunten worden binnen gehaald. Degradatie naar een lagere poule is hiermee helaas een feit. Yapton 2 kon, met inzet van reserve, in vier partijen 2 wedstrijdpunten behalen en stelde poulebehoud daarmee alsnog veilig. Beide teams komen 14 maart aanstaande weer in actie in de volgende competitieronde die in de eigen Pickerhal wordt gespeeld.
Revanche voor Yapton
Na de door opgave verloren uitwedstrijd in Deventer, stonden de mannen van Yapton afgelopen vrijdag opnieuw tegen koploper BC IJsselstad op de baan. Nu voor het thuisduel in de Pickerhal. Met een verrassende tussenstand van 2-2 na de enkels, moesten de dubbels de beslissing forceren. De druk stond er flink op. Drie van de vier dubbelpartijen werden in thuisvoordeel beslecht met een zeer sterke 5-3 overwinning voor het Eibergse team als resultaat. 19 februari is, ook weer in de Pickerhal, BC Rianto uit Zutphen de tegenstander.
Achtervolging zonder succes
Afgelopen donderdag moesten de mannen van Yapton in Deventer tegen koploper BC IJsselstad aantreden. De eerste plaats in de tussenstand was in zicht, maar in de derde enkelpartij ging het goed mis. Met een zware achillespeesblessure, die eindigde op de spoedpost, was opgave de enige dat restte. Hiermee gingen de dubbels dus ook verloren en moest een 8-0 nederlaag worden geïncasseerd. Met deze uitslag is het, met de nog resterende wedstrijden voor de boeg, moeilijk geworden om nog winst in de poule te boeken. Maar aanstaande vrijdag is, in de Pickerhal, BC IJsselstad opnieuw de tegenstander en er daarmee dus kans op herstel. Het mixed-team speelt dan ook een thuiswedstrijd tegen ELO-United uit Hengelo
Yapton in achtervolging
Afgelopen woensdag moest er door de mannen van BC Yapton in Zutphen worden gewonnen om in de race te blijven voor de koppositie. Met 4 punten in de enkelpartijen werd een goed stap gezet richting de winst tegen BC Rianto. Daarna konden 2 van de 4 dubbels ook nog worden gewonnen waardoor een 2-6 einduitslag kon worden bijgeschreven. Komende donderdag in Deventer is koploper BC IJsselstad de tegenstander.
Nipt verlies Yapton
Vorige week maandag stond voor de mannen en vrouwen van Yapton de uitwedstrijd tegen koploper Union uit Goor in het schema. Het verschil was maar 1 punt bij aanvang. In de enkelpartijen kon Yapton jammer genoeg niet aanhaken. Met een 3-1 achterstand moesten de dubbels worden gestart waarbij de wedstrijdpunten werden gedeeld. De einduitslag kwam daarmee op 5-3 in het voordeel van Union waarmee de voorsprong groeide tot 3 punten. Woensdag 24 januari is Orion in Enschede de volgende tegenstander. De mannen spelen dan in Zutphen tegen Rianto.
Goede start 2018
Het jaar 2018 is voor het mixed-team van BC Yapton goed begonnen. In de thuiswedstrijd tegen het sterke BC Twente 67 uit Almelo bleven de 4 enkelwedstrijden in evenwicht. Twee maal winst en twee maal verlies. Weer moest het verschil worden gemaakt in de beide dubbels en mixen. En met succes. Het Eibergse team hoefde slechts 1 van de 4 wedstrijdpunten aan de tegenstander te laten met als resultaat 5-3 wist. De uitslag van de volgende wedstrijd was bij het ter perse gaan nog niet bekend. Maandag moest in Goor worden aangetreden tegen koploper Union.
Wisselend succes met bijzonder resultaat
Zondag moesten de beide Dynamic Tennis-teams uit Eibergen naar Lichtenvoorde voor de serie wedstrijddagen in de regiocompetitie Oost-Nederland. Met wisselend succes werden de partijen afgewerkt. Yapton 1 kon helaas geen wedstrijdpunten pakken in de poule, de tegenstand was te sterk. Met 0 tegen 4 is degradatie naar de lagere poule een feit. Yapton 2 boekte wel succes. Met 6 tegen 2 werd een goede serie gespeeld met promotie als prima dagafsluiting. Bijzonder resultaat van deze competitieronde is dat bij het volgende treffen, beide Eibergse teams tegen elkaar zullen moeten aantreden.
Zwaar bevochten winst
In de strijd om de koppositie in de poule moesten de mannen van BC Yapton in Lichtenvoorde aantreden tegen LBC '72. in de enkel-partijen ging het gelijk op met een tussenstand van 2- 2 als resultaat. Zoals vaker dit seizoen moesten de 4 dubbelpartijen weer voor een beslissing zorgen. Die viel pas aan het einde van de avond, in Eibergs voordeel. 3 winstpartijen zorgden voor een 3 - 5 eindstand "op de borden". Met een gelijk puntenaantal, maar met betere wedstrijdresultaten dan BC IJsselstad, gaat Yapton nu aan de leiding in de poule. 12 januari is BC Rianto de volgende tegenstander.
Sterk optreden tegen Enter
In alweer de achtste wedstrijd van dit competitieseizoen, de eerste in de terugronde, moest het mixed-team van BC Yapton in de Pickerhal aantreden tegen SV Raduga. 3 van de 4 enkel-partijen konden worden gewonnen waarna de beide dubbels en mixen de beslissing moesten forceren. hierin konden nog twee punten worden binnengehaald waardoor de eindstand uitkwam op 5-3 in Eibergs voordeel. Komende vrijdag is in Wierden BC Flits de volgende tegenstander.
Prima resultaat DT-ers Eibergen
Afgelopen zondag stond voor de Dynamic Tennissers van BC Yapton de derde speeldag in de regiocompetitie op het programma. Na Dinxperlo en Eibergen was dit keer DTVW uit Winterswijk gastvereniging voor de serie wedstrijden. De twee teams uit Eibergen, uitkomend in verschillende poules, wisten allebei 3 van de 4 wedstrijden te winnen. Poulewinst in een competitieronde betekent in deze regio-competitie, promotie naar de volgende hogere poule. Voor Yapton dus een prima dag. Het volgende treffen is op zondag 17 december in Lichtenvoorde.
Berkelstreek-competitiedag 25 november 2017
Afgelopen zaterdag werden de jeugdspelers van BC Yapton verwacht in Lochem voor de tweede speelronde in de Berkelstreekcompetitie. De drie teams spelen in verschillende poules waarin in dubbelwedstrijden gespeeld word tegen 6 andere regionale verenigingen. Met enthousiasme en inzet werden goede partijen gespeeld. Tijdens de wedstrijden kregen de kinderen ook nog een bezoek van de hulpjes van Sinterklaas die voor iedereen een kleine verrassing hadden meegebracht. De volgende speeldag is op zaterdag 6 januari thuis in de eigen Pickerhal.
Sterke week BC Yapton
De twee competitieteams van Yapton hebben een sterke wedstrijdweek achter de rug waardoor beiden de koppositie in de poule konden pakken. Het mixed/team moest maandag in Hengelo aantreden tegen ELO United. Na een 2-2 gelijke stand na de enkelpartijen kon met de dubbels toch de winst worden gepakt. De eindstand werd 3-5 in het voordeel van de Eibergenaren. Het heren-team moest donderdag naar Zutphen om de wedstrijd tegen BC Rianto te spelen. Met slechts èèn 3-setter werd de tegenstander overtuigend verslagen. Resultaat 0-8 en als bonus de 1e plek in de tussenstand. De volgende wedstrijden staan gepland voor het mixed-team thuis tegen Raduga SV en de mannen uit tegen Poona GBD uit Gaanderen.
Sportintro, 18 oktober 2017
Afgelopen woensdag heeft Yapton meegedaan aan de sportintro voor voor basisschoolleerlingen uit Eibergen, georganiseerd door de Sport Federatie Berkelland. Vooruitlopend op het doordraai-schema dat voor alle sporten samen was opgesteld mochten kinderen kennis maken met Badminton en Dynamic Tennis van BC Yapton. In totaal namen zo'n 40 kinderen de rackets ter hand voor een lekker potje slaan met bal en shuttle. Dit onder begeleiding van Antoinette Meijer, Gerard Posthuma en Harrie Wessels. Het werd een enthousiast half uurtje sport ook veelplezier werd gemaakt.
Voor meer fotos kijk bij fotos.
sportintro
Winst in en tegen Hengelo
Maandag 16 oktober moesten de mannen en vrouwen van BC Yapton in Hengelo aantreden tegen ELO United 8, het tweede team uit Hengelo in deze competitie. Met uitstekend spel en onder andere winst van beide dames stond na de enkel-duels een tussenstand van 1-3 op het formulier. Nadat de dubbels ook in winst waren geëindigd moest alleen één van beide mixed-dubbels nog aan ELO worden gelaten. Een prima 2-6 uit-overwinning voor het Eibergse team dat nu aan kop gaat in de tussenstand. Vrijdag 10 november staat de thuiswedstrijd tegen de huidige nummer twee in het schema, BC Orion uit Enschede.
Regio-Competitie, 6 oktober 2017
Afgelopen vrijdag moesten de twee competitieteams weer de baan op voor hun wedstrijden in de Regio-Competitie van Badminton Nederland. Het mixed-team moest aantreden tegen BC Union uit Goor. Na de 4 enkel-partijen stond een gelijke stand van 2-2 of het formulier. In de dubbels konden alleen de dames in een sterke partij hun wedstrijdpunt verzilveren. De eindstand kwam daarmee op 3-5 voor het team uit Goor. Het heren-team speelde tegen LBC '72 uit Lichtenvoorde. De laatste seizoenen een geduchte tegenstander. Deze keer kon Yapton echter met overtuigende partijen de wedstrijd naar zich toe trekken. Slechts 1 enkel-partij moest aan LBC worden gelaten. Eindstand 7-1 voor BC Yapton. De komende wedstrijden staan gepland voor aanstaande zondag voor het heren-team, wederom tegen LBC '72, maar dit keer in de uitwedstrijd. Maandag 16 oktober treed het mixed-team aan, in Hengelo, tegen ELO United.
Weer winst voor Yapton
Zondagmorgen moest het mixed-team al om 10 uur 's morgens aantreden in Almelo. BC Twenthe '67 was de tegenstander in dit derde duel in de competitiereeks. Na de dubbel- en dames-enkelpartijen stond er al een 0-4 stand op het formulier. De herenenkels gingen jammer genoeg verloren maar de mixen-dubbels werden weer overtuigend gewonnen. Met een eindstand van 2-6 een prima overwinning. Aanstaande vrijdag wordt er weer in de Pickerhal gespeeld tegen Union uit Goor.
Nieuw seizoen DynamicTennis
Zondag was de eerste competitiedag van het nieuwe DynamicTennis seizoen 2017/2018 waarin BC Yapton uitkomt met twee dubbel-teams. Beiden moesten een dubbele speelronde afwerken in Dinxperlo. Yapton 1 was ondanks minimale bezetting goed op dreef. 3 van de 4 wedstrijden werden gewonnen en 1 gelijk gespeeld, met promotie naar de volgende poule als resultaat. Met Yapton 2 ging het iets minder goed. Het wedstrijdritme zat er nog niet helemaal in. Met twee gewonnen, 1 gelijk en 1 verloren was poule-behoud het maximale. Zondag 22 oktober a.s is de tweede competitieronde, voor Yapton de eerste thuiswedstrijd in de Pickerhal.
Regio-Oost competitie, 22 september 2017
Afgelopen vrijdagavond hebben voor het eerst sinds lange tijd weer twee teams van BC Yapton gezamenlijk hun thuiswedstrijd in de Regio-Oost competitie gespeeld. Het mixed-team moest aantreden tegen BC Flits uit Wierden. In de gelijk opgaande partijen stond het na de enkels 2-2. Met twee drie-setters in de dubbels werden ook die punten gedeeld met eindstand van 4-4 als resultaat. Het herenteam ging de strijd aan met Poona GBC uit Gaanderen. Met overtuiging konden alle partijen in twee sets worden gewonnen. Resulterend in een eindstand van 8-0 voor de thuisploeg. Woensdagavond spelen de heren uit in Zutphen tegen BC Rianto, zondagmorgen 1 oktober treft het mixed-team BC Twente 67 in Almelo.
Badmintonvereniging BC Yapton biedt proeflessen aan
Badmintonvereniging BC Yapton in Eibergen biedt vanaf oktober 10 proeflessen aan. Tijdens deze proeflessen kan kennis worden gemaakt met de badmintonsport en worden de basisslagen en spelregels aangeleerd. De kosten zijn slechts €25. De eerste les is op maandag 2 oktober voor senioren (vanaf 18 jaar) om 19:30 uur en voor jeugd vanaf 18:30 uur in sporthal "De Pickerhal" aan de Kerkstraat 28. Daarnaast is er op woensdagochtend nog de mogelijkheid om vrij te badmintonnen en Dynamic Tennis zowel te trainen als te spelen De proeflessen badminton maken deel uit van de gezamenlijke ledenwerfactie 'Probeer badminton nu' van 20 badmintonverenigingen in de Achterhoek en de Liemers. Op de website www.probeerbadminton.nu is te zien welke verenigingen aan deze actie deelnemen en op welke dagen zij de proeflessen aanbieden. Zo kan iedereen een passende dag/avond en locatie vinden. Inschrijven voor de proeflessen kan via de website tot uiterlijk 30 september.
Start seizoen 2017/2018
Voor de badmintonners van BC Yapton is het competitie seizoen 2017-2018 van start gegaan. Naast het herenteam, voor het eerst sinds 2012, ook weer met een mixed-team. Zij moesten afgelopen dinsdagavond het spits afbijten in de uitwedstrijd in Enter tegen Raduga SV. Na een tussenstand van 2-2 na de enkelwedstrijden konden zowel beiden dubbels als mixen worden gewonnen met de einduitslag 2-6 als resultaat. Aanstaande vrijdagavond 22 september spelen beide Yapton-teams, om 20 uur, thuis in de Pickerhal hun volgende wedstrijden tegen BC Flits en Poona GBC.
Kampioenschap Heren, 27 januari 2017
Het kampioenschap in poule 2 van de Regio-Oost competitie van Badminton Nederland is binnen voor de mannen van BC Yapton. In Eefde viel vrijdag de beslissing in de voorlaatste wedstrijd van de serie. Met maar één verloren enkelwedstrijd werd overtuigend met 1-7 gewonnen van BC Eefde. Yapton-clubtrainer Eddy Boerman, die zelf voor BC Eefde uitkomt, heeft goed werk verricht voor de Eibergse mannen. De voorsprong met de directe concurrenten LBC ’72 uit Lichtenvoorde en Phido uit Doetinchem is niet meer in te halen. Om de ongeslagen status vast te houden moet aanstaande zondagmorgen 5 februari nog wel van LBC ’72 worden gewonnen.
HerenKampioen
Competitieronde Dynamic Tennis, 20 november 2016
Afgelopen zondag was de 3e ronde in de Regiocompetitie Dynamic Tennis voor de Eibergenaren in de “eigen” Pickerhal. Yapton 1 had nog wat goed te maken na de degradatie op de vorige speelronde. Overtuigend werden alle 4 partijen gewonnen en werd promotie naar de hogere klasse afgedwongen. Yapton 2 had het moeilijker. Het team speelde 2 wedstrijden gelijk en won er 1 en blijven in dezelfde klasse. Al met al een prima dag voor Dynamic Tennis in Eibergen. De volgende ronde is op 18 december in Lichtenvoorde.
Junior Master Dynamic Tennis, 19 november 2016
Voor het eerst nam een jeugdlid van BC Yapton deel aan een Junior Masters toernooi Dynamic Tennis. In het Sportiom in Den Bosch kwam Tigo van Amerongen uit in de B-klasse. Na het winnen van alle partijen in de voorronde was de kwart-finale het eerstvolgende station. Met sterk spel werd deze horde genomen en stond Tigo in de halve finale tegenover één van de favorieten voor de eindzege. Die werd met overtuiging opzij gezet, met de finale als resultaat. Hier volgde de 7e winst op rij en was de toernooizege, mét beker een feit. Een zeer goed resultaat voor de DT jeugd van Yapton.
Tigo
Competitiewedstrijd heren, 18 november 2016
Afgelopen vrijdag stond voor de Eibergse mannen de laatste wedstrijd in de heenronde van de Regio-Oost competitie van Badminton Nederland op het programma. BC Eefde kwam op bezoek met in de gelederen onder andere Yapton trainer Eddy Boerman. Er werd flink gestreden waarbij alle getrainde “wapens” uit de kast moesten worden gehaald. En met succes. Met slechts één 3-setter erbij werd overtuigend met 8-0 gewonnen. Yapton staat vast aan kop met de volle winst halverwege het seizoen. Donderdag 1 december begint de terugronde voor Yapton in Gaanderen tegen Poona GBC.
Regiocompetitie DT in Winterswijk, 16 oktober 2016
Afgelopen zondag traden de Dynamic Tennissers van BC Yapton weer aan in de Regiocompetitie. Dit maal in Winterswijk. Beide teams hadden geen gelukkige hand in de strijd. Team 1 wist jammer genoeg maar 2 van de 8 wedstrijdpunten binnen te halen. Dit was onvoldoende voor klassenbehoud. Eén trapje lager dus de volgende speeldag. Team 2 kon zich met 3 uit 6 wedstrijdpunten wel in de klasse handhaven. De volgende wedstrijddag in deze competitieronde wordt in Eibergen gespeeld op 20 november in de Pickerhal
Competitiewedstrijd heren, 30 september 2016
Derde zege op rij
In de thuiswedstrijd van afgelopen vrijdag tegen BC Rianto hebben de mannen van BC Yapton hun derde zege op rij geboekt. In de spannende partijen tegen het herenteam uit Zutphen was Yapton net wat sterker en, met slechts één verloren herendubbel , kon er wederom een 7-1 overwinning worden bijgeschreven. Op maandag 24 oktober om 20 uur is LBC ’72 uit Lichtenvoorde de volgende tegenstander in de Pickerhal.
Competitiewedstrijd heren, 22 september 2016
De badmintonners van BC Yapton kunnen weer aan de slag. De Regio-Oost competitie 2016-2017 is gestart met de thuiswedstrijd tegen Poona GBC uit Gaanderen. Met sterk Eibergs spel en, helaas voor Poona een plotselinge blessure, wisten de mannen overtuigend te winnen met 7-1. Afgelopen donderdag stond de tweede wedstrijd tegen Flash in Vorden op de kalender. Met één enkelspel dat verloren ging in een serie van 8 sterke partijen werd toch een overtuigende 1-7 overwinning geboekt. De mannen van Yapton gaan overtuigend aan kop in de tussenstand. Vrijdag 30 september is BC Rianto uit Zutphen de volgende tegenstander. De wedstrijd start om 20 uur in de Pickerhal.