Yapton in het nieuws
Sportintro, 18 oktober 2017
Afgelopen woensdag heeft Yapton meegedaan aan de sportintro voor voor basisschoolleerlingen uit Eibergen, georganiseerd door de Sport Federatie Berkelland. Vooruitlopend op het doordraai-schema dat voor alle sporten samen was opgesteld mochten kinderen kennis maken met Badminton en Dynamic Tennis van BC Yapton. In totaal namen zo'n 40 kinderen de rackets ter hand voor een lekker potje slaan met bal en shuttle. Dit onder begeleiding van Antoinette Meijer, Gerard Posthuma en Harrie Wessels. Het werd een enthousiast half uurtje sport ook veelplezier werd gemaakt.
Voor meer fotos kijk bij fotos.
sportintro
Winst in en tegen Hengelo
Maandag 16 oktober moesten de mannen en vrouwen van BC Yapton in Hengelo aantreden tegen ELO United 8, het tweede team uit Hengelo in deze competitie. Met uitstekend spel en onder andere winst van beide dames stond na de enkel-duels een tussenstand van 1-3 op het formulier. Nadat de dubbels ook in winst waren geëindigd moest alleen één van beide mixed-dubbels nog aan ELO worden gelaten. Een prima 2-6 uit-overwinning voor het Eibergse team dat nu aan kop gaat in de tussenstand. Vrijdag 10 november staat de thuiswedstrijd tegen de huidige nummer twee in het schema, BC Orion uit Enschede.
Regio-Competitie, 6 oktober 2017
Afgelopen vrijdag moesten de twee competitieteams weer de baan op voor hun wedstrijden in de Regio-Competitie van Badminton Nederland. Het mixed-team moest aantreden tegen BC Union uit Goor. Na de 4 enkel-partijen stond een gelijke stand van 2-2 of het formulier. In de dubbels konden alleen de dames in een sterke partij hun wedstrijdpunt verzilveren. De eindstand kwam daarmee op 3-5 voor het team uit Goor. Het heren-team speelde tegen LBC '72 uit Lichtenvoorde. De laatste seizoenen een geduchte tegenstander. Deze keer kon Yapton echter met overtuigende partijen de wedstrijd naar zich toe trekken. Slechts 1 enkel-partij moest aan LBC worden gelaten. Eindstand 7-1 voor BC Yapton. De komende wedstrijden staan gepland voor aanstaande zondag voor het heren-team, wederom tegen LBC '72, maar dit keer in de uitwedstrijd. Maandag 16 oktober treed het mixed-team aan, in Hengelo, tegen ELO United.
Weer winst voor Yapton
Zondagmorgen moest het mixed-team al om 10 uur 's morgens aantreden in Almelo. BC Twenthe '67 was de tegenstander in dit derde duel in de competitiereeks. Na de dubbel- en dames-enkelpartijen stond er al een 0-4 stand op het formulier. De herenenkels gingen jammer genoeg verloren maar de mixen-dubbels werden weer overtuigend gewonnen. Met een eindstand van 2-6 een prima overwinning. Aanstaande vrijdag wordt er weer in de Pickerhal gespeeld tegen Union uit Goor.
Nieuw seizoen DynamicTennis
Zondag was de eerste competitiedag van het nieuwe DynamicTennis seizoen 2017/2018 waarin BC Yapton uitkomt met twee dubbel-teams. Beiden moesten een dubbele speelronde afwerken in Dinxperlo. Yapton 1 was ondanks minimale bezetting goed op dreef. 3 van de 4 wedstrijden werden gewonnen en 1 gelijk gespeeld, met promotie naar de volgende poule als resultaat. Met Yapton 2 ging het iets minder goed. Het wedstrijdritme zat er nog niet helemaal in. Met twee gewonnen, 1 gelijk en 1 verloren was poule-behoud het maximale. Zondag 22 oktober a.s is de tweede competitieronde, voor Yapton de eerste thuiswedstrijd in de Pickerhal.
Regio-Oost competitie, 22 september 2017
Afgelopen vrijdagavond hebben voor het eerst sinds lange tijd weer twee teams van BC Yapton gezamenlijk hun thuiswedstrijd in de Regio-Oost competitie gespeeld. Het mixed-team moest aantreden tegen BC Flits uit Wierden. In de gelijk opgaande partijen stond het na de enkels 2-2. Met twee drie-setters in de dubbels werden ook die punten gedeeld met eindstand van 4-4 als resultaat. Het herenteam ging de strijd aan met Poona GBC uit Gaanderen. Met overtuiging konden alle partijen in twee sets worden gewonnen. Resulterend in een eindstand van 8-0 voor de thuisploeg. Woensdagavond spelen de heren uit in Zutphen tegen BC Rianto, zondagmorgen 1 oktober treft het mixed-team BC Twente 67 in Almelo.
Badmintonvereniging BC Yapton biedt proeflessen aan
Badmintonvereniging BC Yapton in Eibergen biedt vanaf oktober 10 proeflessen aan. Tijdens deze proeflessen kan kennis worden gemaakt met de badmintonsport en worden de basisslagen en spelregels aangeleerd. De kosten zijn slechts €25. De eerste les is op maandag 2 oktober voor senioren (vanaf 18 jaar) om 19:30 uur en voor jeugd vanaf 18:30 uur in sporthal "De Pickerhal" aan de Kerkstraat 28. Daarnaast is er op woensdagochtend nog de mogelijkheid om vrij te badmintonnen en Dynamic Tennis zowel te trainen als te spelen De proeflessen badminton maken deel uit van de gezamenlijke ledenwerfactie 'Probeer badminton nu' van 20 badmintonverenigingen in de Achterhoek en de Liemers. Op de website www.probeerbadminton.nu is te zien welke verenigingen aan deze actie deelnemen en op welke dagen zij de proeflessen aanbieden. Zo kan iedereen een passende dag/avond en locatie vinden. Inschrijven voor de proeflessen kan via de website tot uiterlijk 30 september.
Start seizoen 2017/2018
Voor de badmintonners van BC Yapton is het competitie seizoen 2017-2018 van start gegaan. Naast het herenteam, voor het eerst sinds 2012, ook weer met een mixed-team. Zij moesten afgelopen dinsdagavond het spits afbijten in de uitwedstrijd in Enter tegen Raduga SV. Na een tussenstand van 2-2 na de enkelwedstrijden konden zowel beiden dubbels als mixen worden gewonnen met de einduitslag 2-6 als resultaat. Aanstaande vrijdagavond 22 september spelen beide Yapton-teams, om 20 uur, thuis in de Pickerhal hun volgende wedstrijden tegen BC Flits en Poona GBC.
Kampioenschap Heren, 27 januari 2017
Het kampioenschap in poule 2 van de Regio-Oost competitie van Badminton Nederland is binnen voor de mannen van BC Yapton. In Eefde viel vrijdag de beslissing in de voorlaatste wedstrijd van de serie. Met maar één verloren enkelwedstrijd werd overtuigend met 1-7 gewonnen van BC Eefde. Yapton-clubtrainer Eddy Boerman, die zelf voor BC Eefde uitkomt, heeft goed werk verricht voor de Eibergse mannen. De voorsprong met de directe concurrenten LBC ’72 uit Lichtenvoorde en Phido uit Doetinchem is niet meer in te halen. Om de ongeslagen status vast te houden moet aanstaande zondagmorgen 5 februari nog wel van LBC ’72 worden gewonnen.
HerenKampioen
Competitieronde Dynamic Tennis, 20 november 2016
Afgelopen zondag was de 3e ronde in de Regiocompetitie Dynamic Tennis voor de Eibergenaren in de “eigen” Pickerhal. Yapton 1 had nog wat goed te maken na de degradatie op de vorige speelronde. Overtuigend werden alle 4 partijen gewonnen en werd promotie naar de hogere klasse afgedwongen. Yapton 2 had het moeilijker. Het team speelde 2 wedstrijden gelijk en won er 1 en blijven in dezelfde klasse. Al met al een prima dag voor Dynamic Tennis in Eibergen. De volgende ronde is op 18 december in Lichtenvoorde.
Junior Master Dynamic Tennis, 19 november 2016
Voor het eerst nam een jeugdlid van BC Yapton deel aan een Junior Masters toernooi Dynamic Tennis. In het Sportiom in Den Bosch kwam Tigo van Amerongen uit in de B-klasse. Na het winnen van alle partijen in de voorronde was de kwart-finale het eerstvolgende station. Met sterk spel werd deze horde genomen en stond Tigo in de halve finale tegenover één van de favorieten voor de eindzege. Die werd met overtuiging opzij gezet, met de finale als resultaat. Hier volgde de 7e winst op rij en was de toernooizege, mét beker een feit. Een zeer goed resultaat voor de DT jeugd van Yapton.
Tigo
Competitiewedstrijd heren, 18 november 2016
Afgelopen vrijdag stond voor de Eibergse mannen de laatste wedstrijd in de heenronde van de Regio-Oost competitie van Badminton Nederland op het programma. BC Eefde kwam op bezoek met in de gelederen onder andere Yapton trainer Eddy Boerman. Er werd flink gestreden waarbij alle getrainde “wapens” uit de kast moesten worden gehaald. En met succes. Met slechts één 3-setter erbij werd overtuigend met 8-0 gewonnen. Yapton staat vast aan kop met de volle winst halverwege het seizoen. Donderdag 1 december begint de terugronde voor Yapton in Gaanderen tegen Poona GBC.
Regiocompetitie DT in Winterswijk, 16 oktober 2016
Afgelopen zondag traden de Dynamic Tennissers van BC Yapton weer aan in de Regiocompetitie. Dit maal in Winterswijk. Beide teams hadden geen gelukkige hand in de strijd. Team 1 wist jammer genoeg maar 2 van de 8 wedstrijdpunten binnen te halen. Dit was onvoldoende voor klassenbehoud. Eén trapje lager dus de volgende speeldag. Team 2 kon zich met 3 uit 6 wedstrijdpunten wel in de klasse handhaven. De volgende wedstrijddag in deze competitieronde wordt in Eibergen gespeeld op 20 november in de Pickerhal
Competitiewedstrijd heren, 30 september 2016
Derde zege op rij
In de thuiswedstrijd van afgelopen vrijdag tegen BC Rianto hebben de mannen van BC Yapton hun derde zege op rij geboekt. In de spannende partijen tegen het herenteam uit Zutphen was Yapton net wat sterker en, met slechts één verloren herendubbel , kon er wederom een 7-1 overwinning worden bijgeschreven. Op maandag 24 oktober om 20 uur is LBC ’72 uit Lichtenvoorde de volgende tegenstander in de Pickerhal.
Competitiewedstrijd heren, 22 september 2016
De badmintonners van BC Yapton kunnen weer aan de slag. De Regio-Oost competitie 2016-2017 is gestart met de thuiswedstrijd tegen Poona GBC uit Gaanderen. Met sterk Eibergs spel en, helaas voor Poona een plotselinge blessure, wisten de mannen overtuigend te winnen met 7-1. Afgelopen donderdag stond de tweede wedstrijd tegen Flash in Vorden op de kalender. Met één enkelspel dat verloren ging in een serie van 8 sterke partijen werd toch een overtuigende 1-7 overwinning geboekt. De mannen van Yapton gaan overtuigend aan kop in de tussenstand. Vrijdag 30 september is BC Rianto uit Zutphen de volgende tegenstander. De wedstrijd start om 20 uur in de Pickerhal.